Як вибрати блокнот?

Як вибрати блокнот?

Як обрати для себе ідеальний блокнот?

За часів високих технологій ми настільки звикли до гаджетам, які замінюють нам друковану продукцію: книги, календарі, блокноти. Але якщо першими двома комфортно користуватися, то з електронним блокнотом виникають незручності. Канцтовари незамінна частина нашого життя, адже ніхто досі не придумав більш зручного способу для записів або замальовок ескізів, ніж паперова сторінка. Що може бути приємніше відчуття плавності рухів рукою по папері. Не має значення ви ділова людина або учень, блокнот завжди під рукою.

dsc_7229-min.jpg

Різновид блокнотів

Підбираючи блокнот визначтися, для яких цілей ви будете його використовувати:

- щоденник - великий блокнот з пронумерованими сторінками і датами;

- спеціалізовані - блокноти для певних записів і розрахунків;

- багатофункціональні - комбіновані блокноти для замальовок і місця під записи;

- скетчбук - блокноти для малювання та ескізів з чистими аркушами.

e4d509e21dc61685a5568c6887gr--kantselyarskie-tovary-ezhednevnik-bloknot-tetrad-iz-naturalno.jpg

Розмір має значення

Відповідний розмір вибираємо відштовхуючись від цілей використання. Підбираючи такий корисний аксесуар, для повсякденних записів, зверніть увагу на формат А6 - він найбільш зручний для переміщення. Якщо ви студент або школяр і вам блокнот потрібен для конспектів, тоді вам підійде формат А4. Якщо ж ви будете черкає в ньому позначки на день, то можливий варіант міні-блокнота. Блокнот формату А5 підійде для малювання, ескізів та начерків. Головне, для блокнота, щоб він був комфортним в пересуванні: папці, сумці, рюкзаку.

notebboks-sizes-2.jpg

Зустрічають по обкладинці: як вибрати обкладинку блокнота

Зовнішній вигляд блокнота має важливу роль і перше, на що звертають увагу при виборі блокнота - обкладинка. Вибираючи блокнот ми дивимося на дизайн: хтось віддає перевагу класичній шкірі, а хтось любить принти і дизайнерські штучки - тут вибір залишається за вами. Основні критерії обкладинки:

image005.jpg

Жорсткість. Можна вибрати і м'яку гнеться обкладинку або більш тверду з паперу або картону.

Покриття. Якщо для вас важливі тактильні відчуття варто вибирати обкладинку з текстилю. Найчастіше використовують льон і бавовна різних текстур і забарвлень. Більш офіційно виглядають блокноти зі шкіри та шкірозамінника. Блокноти з пружинним кріплення варто вибирати з ламінованої обкладинкою.

Фактура. Тут відштовхуйтесь від того, що мило оці, адже вибір такий великий: тиснення, гравірування, вишивка, малюнок і всілякі декоративні елементи допоможуть вибрати найбільш підходящий вибір.

Кріплення у блокнотів також буває різне:

- цілісний палітурка - класичний варіант блокнота у вигляді книги;

- пружина - комфортний блокнот для письма, адже не має значення на якій сторінці ви пишете, в середині або на початку - рука знаходиться в однаково правильному положенні, щодо особи;

- кільця - такий блокнот зручний тим, що папір у них змінна.

В обкладинці головне не тільки привабливий зовнішній вигляд, але і надійність, щоб уберегти листи в цілісності. Всіляких дизайнам блокнотів зараз можна позаздрити, вам варто лише визначитися серед сотень пропозицій.

interdruk_172457_images_11088241179.jpg

Який папір має бути?

Папір в блокнотах товщиною 0,02-0,03 мм. Що стосується якості, тут танцювати потрібно від того, що ви пишете, адже головне в папері - здатність поглинати чорнило. Якщо ви любитель олівців і кулькових ручок, то якість паперу не має великого значення. Ті, хто вважають за краще гелеві або чорнильні ручки звертайте увагу на блокноти з добре проклеєною папером. А ще є блокноти зі спеціалізованою папером для малювання.

Вибрати лінковку ви зможете візуально:

в клітку - для людини з технічним складом розуму;

блокнот в клетку.jpg

в лінійку - для гуманітарія;

в линейку.jpg

порожні аркуші - для творчої натури.

bloknot-v-derevyannoy-oblozhke-s-originalnoy-gravirovkoy-33091622199314_small11.jpg

Колір паперу не впливає на зручність листи і справа суто суб'єктивне. Вибирайте колір, який буде приємний вашому оку і поєднуватися з пастою, якій ви пишете. Головна вимога при виборі - відсутність відблисків.

Не має значення для чого ви будете використовувати блокнот: для записів, малювання або творчості - це дуже зручна річ! Вибирайте той, який підходить вам за параметрами.

best-sketchbook-for-markers-and-copics-architecture-lab-4.jpg