Папір офісний – як вірно обрати "бумагу для принтера", "папір для ксерокса" і бумагу в офіс?

Папір офісний – як вірно обрати "бумагу для принтера", "папір для ксерокса" і бумагу в офіс?

Папір офісний – особливий виріб целюлозної продукції з розділу канцтоварів
Офісний папір призначений для використання організаціями, учбовими закладами, державними структурами, та й взагалі згодиться всім, хто бажає що-небудь роздрукувати на принтері, записати вручну або навіть зробити власними руками гарне орігамі. 
Наша мережа є офіційним імпортером декількох нйбільших у європі консернів з виробництва паперу в Україну.

Папір офісний незамінний для фіксації важливої та цінної інформації, її належного відображення, зручного вивчення, довгого зберігання та користування.

Папір офісний А4 80 Розрізняють декілька типів паперу офісного А4: ціна, розмір, склад, призначення та інші його характеристики абсолютно різні. Дуже важливо застосовувати кожен з них точно за призначенням, щоб гарантовано отримати очікуваний результат.

Офісний папір: особливості виробництва, види, класи, кольори
Офісний та офсетний папір є найпопулярнішим та найпоширенішим видом целюлозної продукції. Залежно від класу та вказаного номера папір офісній ділиться на кілька груп:

№1 – виробляється з натуральної неосвітленої целюлози та найчастіше забарвлюється в різні кольори (рожевий, сірий, чорний, жовтий, бежевий, блакитний, усілякі інші варіанти). В окремих випадках папір залишається незабарвленим, а тому має унікальний льняний колір і продається, як виріб люксового сегменту за великі гроші. Деякі виробники додають до неї бавовняні волокна та інші домішки для підвищення міцності та створення привабливішого вигляду.
№2 – цей папір офісний виготовляється з кашоподібної деревної маси або целюлози біленого типу, а тому має яскравий білосніжний колір, навіть сяючий. Це вироби середнього цінового сегменту, популярні, найчастіше їх можна зустріти в середньостатистичному офісі чи звичайному копіювальному центрі.
«Марка А» – якісний виріб з освітленої целюлози, призначений для фарбування в півтони (світлі відтінки з яскравістю в 50% передачі певного кольору), знаходиться в категорії шкільних канцтоварів. Папір має ніжні, ледве помітні відтінки й досить світлий колір. Застосовується для особливих видів друку, а також рукоділля, вироблення шкільних завдань для учнів молодших класів.
«Марка Б» – даний папір офісний а4 застосовується для багатоколірних матеріалів друкарського типа (світлі тони з яскравістю у 15% надають насиченості певного кольору). Недорогий варіант паперу, зазвичай використовуваний для однобічного копіювання, рідше для двостороннього.
«Пухкість» паперу офісного з показником звичні 80 г/м2 – 1.25 мікрон, пористість може бути середня чи низька. Щільність офісного паперу складає від 65 до 280 г на один метр квадратний. У середньому показник складає 80 грам – це оптимальний варіант офсетного паперу, найпоширеніший в Україні.

Також існує класифікація офісного паперу а4 за рівнем білизни в трьох класах А, В, С – розрізняють три різні кольори, схожих між собою. Папір офісний буває наступних видів – Nova, Copy, Business, Office, Lux, Ultra. При уважному, детальному розгляді можна відмітити різницю у вигині сторінок, однорідності, кількості паперового пилу на поверхні, унікальності форми та вигину кутів, в інших нюансах. Все це також визначає придатність виробу для різних видів побутової чи професійної копіювальної техніки.

Популярні формати офісного паперу в Україні
Зазвичай папір офісний застосовується для друку з використанням копіювальної техніки. На поверхню інформація може наноситися різними способами – механічним, рукописним і цифровим.

папір офісний А3 80 г/м2Існує кілька найпопулярніших форматів аркушів з наступними розмірами, приведеними в прикладі нижче в міліметрах:

А0 – 841х1189;
А1 – 594х841;
А2 – 420х594;
А3 – 297х420;
А4 – 210х297;
А5 – 148х210;
А6 – 105х148.
Окремо класифікуються формати Letter 216x280 мм, Tabloid 432x279 мм. Кожен застосовується для створення різних видів друкарських видань чорно-білого та кольорового оформлення й продається в магазинах, де й інші канцтовари.

Папір для друку та принтера: класи та вживання за призначенням виробника
Кожен існуючий вид офсетного чи офісного паперу має вказівки про класифікацію та його використання. Згідно з цими показниками користувач може визначити її основні якості та придатність для виконання тих або інших дій:

Клас «А». Це «преміум-клас», з високим показником білизни в 165 CIE (сяючий білосніжний колір). Відмінний папір, відповідний для використання для всіх принтерів без виключення й навіть з найвищою швидкістю друку. Такий папір офісний має високу ціну, а тому найчастіше застосовується в бізнес-центрах, державних структурах, деяких елітних закладах різної спрямованості та сфер діяльності. Цей папір з низьким рівнем пористості, добре вбирає фарбу, зберігає її яскравість, не тече навіть при значному намоканні.
Клас «Б». Папір офісній «покращеної якості» з білизною в 160 CIE (нейтральний чистий білий). Щільність середня, як і пористість. Призначений папір для високоякісного чорно-білого однобічного чи двостороннього друку з середньою швидкістю (180 сторінок на хвилину). Цінова політика виробів на середньому рівні та доступна кожному користувачу.
Клас «С». Базовий тип, «бюджетний папір» з білизною в 145 CIE (глибокий білий). Його не рекомендується застосовувати для кольорового, а тим паче двобічного друку, а також використання на високошвидкісних принтерах (лише з показником швидкості до 35 аркушів на хвилину). Тому як він дуже тонкий та безформний, щоб стати хорошим варіантом і гарною заміною класу «А».  
Якщо застосовувати папір офісний, не звертаючи уваги на класи та його пряме призначення, можна отримати негативний досвід. Надрукована інформація буде погано помітна, друкарська техніка може вийти з ладу, надрукований текст зберігатиме яскравість лишень обмежену кількість часу. Тому дуже важливе купити папір офісний а4 належної якості та гарного вигляду в перевіреному магазині канцтоварів.

Різноманітність вживання офісного паперу – для друку та виробів hand made
папір офісний А4 Маестро 500 л. 80 г/м2 клас А Папір офісний формату А4 є одним з кращих варіантів друкарської продукції в Україні. Зазвичай він використовується для:

приватного, домашнього копіювання;
для друку різних офіційних документів, важливої інформації;
документів вищих учбових закладах, школах, навчальних курсах;
роздрукування документації будь-яких організацій, установ;
тривалого зберігання в ящику, вивчення, передачі інформації;
вживання в побуті, для рукоділля, оформлення приміщень, виконання інших непрямих завдань.
Широким попитом цей папір офісний користується тому, що має оптимальну щільність і міцність, добре передає будь-який колір, що наноситься на поверхню, чудово тримає задану форму.

Важливі факти та лайфхаки, пов'язані з офісним папером
Практично кожна людина знає, як виглядає якісний папір офісний, але мало хто знає наступне:

Усі види паперу для принтера побутового типу або офісної друкарської техніки мають щільність 77-80 г/м2 та продаються в пачці на 500 аркушів і більше. Це оптимальний показник, що гарантує добрий результат друку та справність техніки. Кількість аркушів можна порахувати згідно з вагою упаковки та вказаної щільності шляхом простого математичного рішення.
Жорсткість паперу визначає термін його зберігання та надрукованої на поверхні інформації. Перевірити це просто – потрібно на одну третину звісити аркуш форматом А4 на край столу. Якісний папір офісний прогнеться мінімально та залишиться нерухомим і рівним.
Структура та однорідність. Деякі недбайливі виробники видають папір офісний середньої щільності за якісний. Його однорідність стане явним показником, а тому властивості легко перевірити. Потрібно лише піднести аркуш до джерела світла та уважно поглянути. Неякісний папір буде видавати світло плямами, а якісний світиться рівно.
Важливо пам'ятати, що економити на папері офісному не можна. Краще купити папір офісний дорогий, адже від його якості залежатиме результат друку. Папір низького класу може негативним чином вплинути на роботу копіювальної та будь-якої друкарської техніки – призвести до її поломки, браку, дефекту чи дуже поганого результату друку. Буде витрачено удвічі більше матеріалів та часу.

В офісах використовують не тільки білий папір офісний, тепер активно починають впроваджувати у щоденний вжиток ікольоровий папір офісний.
Під брендом Офіс Центр продається три різновиди кольорового паперу:

ПАПІР ОФІСНИЙ КОЛЬОРОВИЙ A4 мікс 5 кольорів Інтенсив (200арк.)

ПАПІР ОФІСНИЙ КОЛЬОРОВИЙ A4 мікс 5 кольорів Пастель (200арк.)

ПАПІР КОЛ. A4 80г/м мікс 200арк. 5 кольорів Веселка Неон