Подалі від міста: як цікаво та безпечно відпочивати влітку?

Подалі від міста: як цікаво та безпечно відпочивати влітку?

Завітати до рідної бабусі та дідуся — свято для кожної дитини. Звісно, адже так цікаво відпочивати в рідному селі! Хоч на мить забути про проблеми та турботи в місті й насолодитися походами по  гриби, ягоди, рибалкою та іншим.


Важливо зібрати все необхідне та не забути про розваги, коли пригоди з вудкою біля річки дитині набриднуть.

«Офіс Центр» та аптека «Синиця» зібрали кілька порад, які допоможуть провести дитині час із користю та цікавістю в дорозі та в селі. Адже нудьгувати ніколи — за вікном літо!


Головне — безпека та здоров’я


Почати збори слід з аптечки. Зібрати її доволі просто, якщо відповісти собі на декілька запитань:

  • для кого вона: хто їде?

  • куди ви їдете?

  • чи є хронічні захворювання?


Відповіді на них допоможуть взяти у дорогу необхідне. А значить — бути готовими до активного відпочинку.

Обов’язково перегляньте «Літню аптечку». Там зможете обрати та купити потрібні ліки й засоби. Без них неможлива жодна поїздка.


DSC_2389.jpg


5 важливих правил активного відпочинку


1. Беріть з собою сонцезахисні засоби.

Спрей або крем з високим ступенем захисту. Обов’язково такий, що підійде для всієї вашої сім’ї.

DSC_0054.jpg

2. Не забудьте репеллент.

Уникайте укусів комах, зокрема комарів та кліщів. Захищайте себе правильними спреями, кремами, пластирами чи браслетами.

3. Потурбуйтеся про засоби для ран.

Подбайте, щоб під рукою завжди були відповідні ліки для загоєння. Вони зменшують набряк, знімають свербіж.

4. В аптечці завжди повинні бути: бинт, лейкопластирі, перекис

Це саме ті речі, що потрібні у 99% випадках відпочинку на природі.

5. Коронавірус ще не переможено до кінця!

Тому обов’язково беріть з собою маски, рукавички, антисептик.


Стався прикрий випадок?


DSC_1154.jpg

Головне — без паніки та переживань. Залишайтеся спокійними та холоднокровними. Діти завжди беруть приклад з дорослих, тому ваш обов’язок — відразу взяти ситуацію у свої руки.


При порізах чи подряпинах обов’язково промийте рану водою з милом. Якщо немає під руками аптечки, знайдіть подорожник. Дайте рослині пустити сік та прикладіть лист до рани.

Пам’ятайте, що навіть так, все одно потрібно обробити подряпину антисептиком, йодом чи зеленкою для безпечного загоєння.


Якщо стався забій, зафіксуйте ділянку тугою пов’язкою та прикладіть щось голодне. Це допоможе зменшити набряк та знизить біль.


Розваги — це також важливо


Найстрашніше для дитини влітку — нудьгувати. Адже спливає головне для неї: час канікул.

Буває так, що звичні заняття набридають і на фрукти та ягоди навіть дивитися не хочеться. Дитячий розум шукає цікавого і ви маєте йому в цьому допомогти.


Живопис та творчість


Схильність до малювання добре розвивати з самого дитинства. Хороші батьки обов’язково заохочують до цього. І навіть якщо ви не плануєте віддавати свою дитину до художньої школи, для початку вистачить малювати вдома.


woman-in-white-t-shirt-painting-on-white-paper-4709858.jpgВізьміть із собою альбом для малювання, декілька пензлів та набір фарб. Новачку цього буде більше ніж достатньо. Коли ви у сільській місцевості, навколишня природа може стати чудовим джерелом для натхнення. Вам залишилося лише зобразити її на папері!

Бажаєте творчості, та малювання не для вашої дитини?


Можна спробувати себе у скульптурі. Як і в малюванні, тематика для композиції може бути абсолютно різною, а матеріали для неї знайти доволі просто.


Почніть зі скульптурного пластиліну.


На відміну від звичайного, він чудово зберігає форму, зовсім не липне до рук та не тріскається. Те що потрібно для дитячих рук!


Ще одна приємна особливість — робота з ним майже ідентична до роботи зі шкільним пластиліном. Головна різниця в деталях:

  • використовуйте алюмінієвий дріт щоб створити каркас, якщо ліпите людину;

  • відрізайте акуратні шматочки пластиліну ножем, попередньо змоченим водою — так до леза не буде нічого прилипати;

  • остерігайтеся джерел тепла, не залишайте готову скульптуру біля них — виріб може розплавитися.


Слайми — хіт продаж.


Їх легко виготовляти самостійно, вони подобаються дітям, а головне — завдяки великій кількості різних кольорів та типів, експериментувати можна безкінечно!


Що ж це таке?


Іграшку виготовляють з клею для слаймів та спеціального загущувача (розчин тетраборату натрія в гліцерині — продається в аптеках). Він має густу констистенцію, чудово тягнеться та є відмінним антистресом навіть для дорослих.


shutterstock_540717091.jpg


Ми радимо створювати власні слайми із наперед підібраних компонентів. Таким чином можна недорого познайомитися з іграшкою й зрозуміти чи цікаві подібні розваги вашій дитині.


Літні дні у бабусі з дідусем чи на дачі можуть бути чудовими для всієї вашої родини. Головне знати як можна цікаво провести час та обов’язково слідкувати за собою та своїм здоров’ям. Відпочивайте активно, завжди тримайте під рукою аптечку та проводьте час творчо!


Веселого літа вам та вашим дітям!