Анатолій та Тетяна Вітюки: «В «Офіс Центр» Вам допоможуть втілювати свої мрії у життя!»

Анатолій та Тетяна Вітюки: «В «Офіс Центр» Вам допоможуть втілювати свої мрії у життя!»

Матеріал підготовано для журналу JustOne 2020 рік

38 магазинів у 27-ми містах України, більше мільйона задоволених покупців щороку, й майже 5000 метрів квадратних загальної торгової площі, 30 000 найменувань товарів та 7 000 корпоративних клієнтів, а ще – унікальний рекорд України. Знайомтеся, творці однієї із найуспішніших компаній не лише нашої країни, а й усього європейського континенту, – Анатолій Миколайович та Тетяна Василівна Вітюки.

За роки відданої роботи подружжю вдалося побудувати бізнес, який, по праву, називають зразковим. Задоволені клієнти та щасливі співробітники, щодня вдосконалення й креативні ідеї.

 Сьогодні «Офіс Центр» – компанія з душею, яка може задовольнити вимоги як наймолодших покупців, так і найвимогливіших клієнтів оптової сфери. Із читачами JustOne Анатолій Миколайович і Тетяна Василівна поділилися секретами успіху.

 

-  Сьогодні Ви є прикладом для багатьох. Побутує думка, що становлення людини відбувається в дитинстві. Яким воно було у Вас?

Анатолій Микитович: Моє дитинство проходило у часи комуністичного режиму, коли нам, простим жителям країни, мало що було дозволено. За нас усе вирішувала система. Тому, з дитинства я нічого не взяв… окрім одного – мрії бути вільними! Та жаги до самостійного життя! В дитинстві порятунком для мене були книги. Книги стали єдиним джерелом інформації. Вони давали розуміння того, як живе інший світ, не наш –  соціалістичний. Я читав усі книги, які тільки міг віднайти в бібліотеці. Як правило, це були праці класиків – Оноре де Бальзака, Віктора Гюго, Стендаля, Теодора Драйзера. Книги – це був той світ, у який я поринув в дитинстві. Особливий вплив на становлення мене, як особистості, мала «Трилогія бажань» Теодора Драйзера, що складається з романів: «Фінансист», «Титан», «Стоїк». Ця трилогія сформувала моє відношення до світу, якого я, на жаль, не бачив там, де жив.

Тетяна Василівна: А мене дитинство навчило працювати. Завдяки своїй наполегливій праці, я змалечку чогось досягала. У мене було бажання до чудового, прекрасного й великого. І, мабуть, це стало найбільшим поштовхом творити у майбутньому. Батьки хотіли, щоб я опанувала професію педагога, проте, я мріяла працювати в сфері торгівлі. Після народження доньки, моя мрія почала здійснюватися, а карєра – розвиватися.

 

-  Розкажіть про перші зароблені гроші та свої студентські роки.

Тетяна Василівна: Студентами ми стали, не так як прийнято зараз, відразу після школи, а у той час, коли вже працювали та знали, чого хочемо. Ми йшли отримати спеціалізацію і вдосконалюватися. Тому перші зароблені гроші в студентські роки – це уже були доволі великі гроші.

Анатолій Микитович: З початком періоду перебудови, з’явилася можливість реалізувати усе, що в тебе було всередині – мрію економічної свободи. Проте, ніхто точно не знав, як це зробити. Не було інформації. Ніхто не вчив. Та, було велике бажання, яке змусило шукати кроки у бізнесі по всьому світові. У цей час знову на допомогу прийшли книги. Книг було дуже багато. Кожна із них давала відсотків десять необхідної інформації. Але, зібрана з усіх книг інформація дала розуміння, які кроки необхідно робити. Тут мені пригадується дуже влучне прислів’я: «Дорогу здолає той, хто йде».

 

-  Як відбувалося становлення Вашої компанії?

Анатолій Микитович: Памятаю, коли лише зароджувалася компанія, багато інших людей приходили й говорили: «В тебе виходить, а як?». Знаєте, якою була їхня проблема? Вони тільки ходили й говорили, а ми – йшли. Падали, підіймалися, але завжди йшли. Не було й дня, коли ми не будували планів на завтра. Ми завжди думали про завтрашній день, незалежно від рівня комфорту сьогоднішнього. Чи було дуже важко, чи усе вдавалося? Звісно, ні. Та, ми хотіли збудувати систему, яка була б ефективною у будь-який час. Найголовнішим пріоритетом для нас були не гроші, а створення команди. Ми хотіли забезпечити працівників комфортними робочими місцями, щоб вони могли створювати чудовий продукт для наших клієнтів.

Тетяна Василівна: Коли я прийшла працювати у компанію, вона уже була сильною командою. Колектив був прекрасним! Звісно, доводилося багато чому навчатися, проходити тренінги…Та, ми дослуховувалися основного девізу нашого керівника: «Все, що ми зробили сьогодні, завтра уже не буде актуальним». Нам потрібно було завжди рухатися вперед. Наша конкурентна перевага мала бути створена на декілька років. Пригадую, в 2002-му році зявився наш, перший в Україні, супермаркет на 1000 метрів квадратних. У той час максимальна площа подібних магазинів складала 200 метрів квадратних. До нас приїжджали люди й казали: «Що з вами? Ви облаштували площу, абсолютно завелику для Хмельницька!». Але, на цей момент ми уже бачили магазини в Польщі, Англії, інших європейських країнах, та розуміли, що майбутнє за магазинами великого формату, спеціалізованими, у яких клієнт може прийти та вибрати усе.

Ми тоді поставили перед собою амбітну місію – формувати культуру споживання канцелярських товарів.

 

-  Відразу вдавалося усе, чи траплялися моменти, коли виникало бажання опустити руки, залишити Україну й розвиватися де-ін-де?

Анатолій Микитович: Формування бізнесу в Україні відбувається, виходячи із можливостей, які нам дає ситуація. У більш розвинених країнах сформовані правила гри, однакові для великих та малих компаній. І ці правила – працюють. Ніхто не може їх порушувати, бо буде покараний законом. На жаль, у нас поки закони змінюються надто часто. Тому, звісно, труднощі були. Проте, ми орієнтуватися не на те, що є в Україні, а на світових лідерів, створювали відразу ту систему, яка буде успішною у майбутньому, а не жили сьогоденням.

Тетяна Василівна: Одного разу, коли до нас приїхали європейські бізнес-консультанти, проаналізувавши наш бізнес, сказали, що такого в Європі немає, коли в одному приміщенні обєднано, по суті, дві справи: для корпоративних клієнтів та для кінцевого споживача. Попри труднощі, нам вдалося створили унікальний продукт і для нашого ринку, й для європейського.

 

-  2020-й був доволі складним для усіх нас. Чого Вас особисто навчив цей рік?

Анатолій Микитович: Цей рік був важким для усього світу. Коронавірус вніс корективи у наші життєві принципи. Але, слід задуматися, коли людина зростає у комфортних умовах? Ніколи! Тільки труднощі змушують нас змінюватися. Труднощі – це те випробування, яке показує, хто ми, й чого варті. Наш принцип «будувати майбутнє» допомагає продукувати результат. Труднощі 2020-го лише підсилили усі фактори, які ми до цього включали у вдосконалення елементів роботи нашої компанії. Випробування допомагають нам бути успішними, і сьогодні, й завтра. Уже зараз «Офіс Центр» створює те майбутнє, яке тільки завтра з’явиться на прилавках нашого клієнта. Та це – наше життя, наш принцип. І, як би не було важко, ми завжди будемо «будувати майбутнє»!

 

-  Найбільшим здобутком останніх років для Вас є…

Тетяна Василівна: У попередні роки ми дуже багато інвестували в персонал, у вдосконалення програмного забезпечення та логістичних елементів компанії. Ми могли цього не робити, бо і так все було добре. Інвестуючи тоді, ми сьогодні не отримуємо тієї ефективності, яку планували. Проте, саме ці інвестиції дали нам можливість почувати себе впевнено: не боятися труднощів та того, що відбувається на ринку.

 

-  Джерелом сили для Вас є…

Тетяна Василівна: Джерело сили є мрії про те, якою повинна бути сімя, яким повинен бути бізнес, відпочинок... Ці мрії спонукають! Особливо, коли все вдається!

Анатолій Микитович: Коли ти любиш цей світ, хочеш його вдосконалити, це дає велике бажання кожного дня додавати елемент, який покращить тебе, команду, все, що оточує. Це – і ціль, й джерело сили, і світ, у якому ми живемо. Якщо ми зробили щось краще сьогодні, завтра неодмінно буде ще кращим. Якщо сьогодні ми нічого не зробили, то завтрашній гарний день не прийде. Джерелом сили є любов до світу, природи, сонця, сім’ї, бізнесу, команди, з якою працюєш…до усього!

 

-  «Офіс Центр» – одна із науйспішніших компаній не лише нашого регіону. В чому Ваш секрет?

Тетяна Василівна: Щоб ми не робили, усе – досконало та з любовю! Вдосконалення усіх процесів у компанії – наш основний принцип. Все, що ми робимо, – робимо якісно.

 

-  Людина, з якою Ви залюбки працюватимете в одній команді, повинна бути наділена такими якостями, як…

Анатолій Микитович: Перше, що ми запитуємо у персоналу та кандидатів: «Що ти читаєш?». Якщо ти читаєш і вивчаєш себе та оточуючий світ, тоді ти – цікава людина. Якщо ти не читаєш і не вивчаєш  оточуючий світ, тоді ти живеш вчорашнім днем. Відповідно, шансів розвиватися у тебе в компанії немає. Часто розмовляючи з людьми, чи то з кандидатами, які приходять до нас на роботу, чи просто з персоналом, чуємо: «погана погода», «погана держава», «поганий президент» і так дальше… Але, ніхто не задається питанням, яка моя роль? Україна починається з кожної окремої людини, з кожної сім’ї, з кожної команди. І, бідкатися на когось, це – надаремне витрачений час. Треба брати відповідальність за себе, за свою сімю, за свою команду. Якщо ми зможемо зробити успішними себе та близьких, тоді буде успішною й Україна!

Тетяна Василівна: У нас в компанії є велика бібліотека й кожен має до книг. Найкращим подарунком у нашому оточенні, на будь-яке свято, є книга. Анатолій Миколайович завжди ділиться своїми знаннями. Колись давно, у час коли вийшов фільм «Секрет», він записав 200 дисків та роздав іншим. Його принцип: «Якщо я це знаю, якщо я це зрозумів, то це мають знати всі»! На полицях «Офіс Центру» представлені видання різних жанрів та тематики: дитяча література, книги для дорослих, навчальна література, атласи, підручники з іноземної мови, посібники для бізнесу і подарункові книги.

 

-  Кожного року в асортименті «Офіс Центру» зявляються новинки. Чого чекати Вашим клієнтам уже найближчим часом?

Анатолій Микитович: Основна мета компанії залишається незмінною вже чверть століття – зробити навчання школярів, студентів та роботу офісних працівників комфортною, цікавою та результативною. У нас в наявності великий спектр канцелярії: від маленької скріпки до презентабельних бізнес-наборів та архівних коробів, товари для діловиробництва, творчості, стільці, блокноти й щоденники, копіювальна техніка, штемпельна продукція, хімія, сейфи, і навіть, виробництво власних меблів. Завдяки більше, як 25-річному досвіду роботи на ринку, ми знаємо які товари мають бути в нашому асортименті, працюємо з надійними постачальниками і щороку оновлюємо асортимент. 

Тетяна Василівна: Усе життя ми вдосконалюємося та розвиваємося. Зараз дещо змінився підхід у роботі з оптовими компаніями. Ми хочемо, щоб наші клієнти витрачали менше часу та ресурсів на закупівлю канцелярських товарів, щоб ми стали тим місцем, де всі їхні проблеми вирішуватимуться комплексно, щоб вони могли тільки зателефонувати, й на цьому закінчилася їхня робота, все інше зробить «Офіс Центр»! Меблі, стільці, оргтехніка, книги, подарунки та безліч різноманітних товарів ми сьогодні готові запропонувати всім нашим клієнтам в одному місці. Відтак, економимо їхній час, пропонуємо сервіс, ну і – ринкові ціни. З одним постачальником працювати не лише комфортніше, а й економніше.

 

-  І на завершення, ТОП-3 поради молодим людям, які ще шукають себе від власників «Офіс Центру»…

Анатолій Микитович: Перше і найголовніше для молодих людей правило: забудьте про всі обмеження, які на Вас наклала сімя, соціальне середовище, чи хто-небудь інший. Кожен із Вас може бути успішним! Потрібно поставити собі ціль. Ціль не на завтра, а на рік, два, пять, десять років вперед. Після того, як ціль буде сформована, потрібно виокремити етапи її досягнення. Зрозуміло, ціль може змінитися, але, найважливіше, після вибору цілі та етапів, почати йти. На шляху Ви побачите багато речей, які допоможуть Вам, чи йти цим шляхом, чи змінити напрямок. Якщо у Вас немає цілі, й Ви не на шляху, тоді Ви стоїте на місці. Ціль бути щасливим – це абстрактна ціль. Але, до неї є свій шлях. Кожен, хто стане на нього, зможе ним йти. Може дуже далеко, може – не дуже, це вже залежатиме від затрачених зусиль. Часто, коли розмовляю з молодими людьми, чую про пріоритет сьогоднішнього дня, задоволення, яке ми можемо отримати тут і зараз. Та, чим більше віддаємо себе поточному життю, тим більше закриваємо свій шлях до майбутньої цілі. Якщо ми свою енергію будемо вкладати у єдину ціль, якої хочемо досягнути, нам вдасться це зробити швидше. Не витрачайте свій час на «кіно, вино та доміно». Спрямуйте зусилля на себе успішного й щасливого в майбутньому!

Тетяна Василівна: Мрія. Дія. Результат. Якщо ти вже маєш мрію, знаєш, чого хочеш, то фокусуйся виключно на цьому 24 години на добу. І ти стовідсотково досягнеш успіху!.

 

Товари відомих брендів, новітні технології у виробництві, безпека, найпопулярніші моделі, в «Офіс Центрі» вивчають потреби та враховують сучасні тенденції. Постійні сезонні акції та знижки, «Офіс Центр» – це місце, де кожен знайде корисне для себе за вигідною ціновою пропозицією! Якщо потрібно, фахівці компанії можуть обладнати робоче місце «під ключ» і стосується це не лише офісів, а й комфортних місць для навчання. Окрім усього іншого, в «Офіс Центрі» є дуже широкий вибір побутової хімії світових брендів, посуд, кава, чай, антисептики, захисні маски і навіть постільна білизна. Замовити вмеблювання можна попередньо на сайті або ж безпосередньо, звернувшись до менеджерів магазинів.

«Офіс Центр» має не лише потужний асортимент товарів, але є й соціально відповідальним представником бізнесу.

Щороку тут збирають кошти на благодійність і допомагають дітям загиблих військовослужбовців.