Хелловін –  історія походження, традиції, облаштування оселі

Хелловін –  історія походження, традиції, облаштування оселі

Хелловін – святкується  в ніч проти 1 листопада та вважається святом нечисті та привидів які оживають, щоб лякати людей. Найгучніше це свято святкують у США, Канаді, Ірландії, Великій Британії. В Україну це свято прийшло вже під час отримання незалежності. Давайте разом розберемося звідки пішло свято та яка історія Хелловіну.

Як з’явився Хелловін?

Це свято стародавніх кельтів Ірландії та Шотландії, а історія свята розпочалася на теперішніх територіях Великої Британії та Північної Ірландії. У ті часи плем’я кельтів вірили, що у ніч на 1 листопада душі померлих повертаються на землю. Під час святкування були одягнуті у костюми зі шкіри та голів тварин. Коли проводили святкові ритуали вони проголошували пророцтва, палили багаття та здійснювали жертвоприношення для задобрення богів. У VIII столітті ірландці та британці привезли ці традиції у США. Зараз Хелловін набув розважального характеру та є одним із найбільш яскравих свят з масштабними декораціями, костюмами та традиціями.

Традиції свята

Головним атрибутом свята вважається гарбуз з вирізаними очима, ротом і свічкою всередині, називають його – світильник Джека (походить з атрибутів плем’я Кельтів), який виглядає дійсно моторошно. Діти одягаються у костюми відьом, вампірів і привидів та ходять по домівках і випрошують цукерки зі словами «Цукерки або смерть», а господар, перш ніж пригостити дітей, повинен постаратися добряче налякати їх. Пригощати на Хелловін походить від британської традиції — на «День вшанування померлих» роздавали біднякам і дітям «печиво душ» в обмін на те, що вони будуть молитися за їхніх покійних родичів. Також до свята готують багато традиційних страв – яблука в карамелі, гарбузовий пиріг, яблучний хліб та карамельний попкорн.

Як прикрасити оселю

До цього свята не лише готують смаколики та переодягаються діти... Також прикрашають оселю для створення містичної атмосфери! Для оздоблення інтер’єру у тематиці Хелловіну використовують: гарбузи з яких роблять світильник Джека, павутину, вінки, черепи, привидів та павуків. Для створення страхітливої та таємничої атмосфери у себе вдома можете придбати декор у наших магазинах або на сайті Офіс Центр.

Хелловін – це чудова нагода провести час у колі сім'ї та друзів, оскільки, як уже говорили раніше, Хелловін це не лише моторошна атмосфера та страшні костюми, а ще й традиції, смачні страви та гарна тема для обговорення.

Але, якщо ви все-таки боїтеся привидів, то 31 жовтня біля вхідних дверей поставте світильник Джека – нечисть не зачепить.