Офіс, як з серіалу чи кінофільму?! Просто!

Офіс, як з серіалу чи кінофільму?! Просто!

Тільки дослідивши цю тему, я усвідомила, що на кабінет у серіалах та фільмах є культура, мода та актуальні стилі. За багато років цей дизайн пройшов шлях від класики до мінімалізму, від незручних кабінетів до функціональних рішень openspace.

Дослідимо фантазії дизайнерів разом?

Голівудські офіси — це одні з найбільш гламурних, високотехнологічних та модних у світі. Ні, не кабінети акторів, керівників студій чи режисерів   вигаданих персонажів у кіно та на телебаченні! Незалежно від того, ексцентричний мільярдер, потужний бізнесмен чи злий геній, наступні герої безумовно ставлять високу планку для роботи в стилі.


Надихаємось open space офісом з «Емілі в Парижі» (2020)

Apple-MacBook-Laptop-of-Lily-Collins-in-Emily-in-Paris-Season-1-Ep.-1-1-780x439.jpg

Дякуючи цьому серіалу Netflix, мільйони жінок по всій планеті мріють про закінчення локдауну і політ до Парижу. Дівчата шаленіють від гардеробу, стилю життя, легкості, вмінню досягати успіху та мало не кожна друга хоче наповнити своє життя її азартом та романтикою. Я ж пристально роздивляюсь їх офіс маркетингової агенції Savoir.

emily-in-paris-table.jpg

Світлий. Немає офісних крісел на колесах. Замість настільних ламп – торшери, як з дорогого бутку в поєднанні з декоративними свічками. Картини та полиці то окремий вид мистецтва. Яскраві підставки під ручки, маленькі вазончики скуленти та легкі холдери під папери. Продовжується еко-тренд на термоси, багаторазові філіжанки та пляшечки.
Замість громістких тумб — підставки для паперів та сумочок.


Франція. Маркетингова агенція, у фільмі «99 франків» (2007)

Офіс Октава — місце для творчості і самовираження. Ви помітили, як швидко змінився світ?  Головний герой  — Октав. Багатошаровий, цинічний і, разом з тим, добрий, самотній і замкнутий. Все, що його оточує, має певну ціну. А його інтер’єр дуже схожий на звичайний український офіс. В стаканчику такий же хаос, як і на  столі. Бачити сігвей у 2007 незвично, але однозначно круто.

99 Франків.jpg


  Інтер'єр офісу у фільмі «The Internship» (2015)

Штаб-квартира компанії знаходиться у відремонтованому складі ХІХ століття в Брукліні. Це прекрасний промисловий і напрочуд  шикарний робочий простір, заповнений рядами комп'ютерів Mac, пивними холодильниками, не кажучи про те, що є навіть власна масажистка. Ці великі вікна захоплюють на стільки, що відчуваєш себе на роботі, як на хмаринці. Не робота, а мрія!  Він просторий і залитий денним світлом, і це офіс у відкритому стилі. 
Усі стіни білі, включаючи високу стелю, яка надає простору легке та повітряне відчуття. Офіс посипаний чорними акцентами: світильники з чорними підвісками, ряди чорних стільців, смугастий чорно-білий килим та чорна фарба для виявлення закритих приміщень, таких як зал засідань.

Стажери.jpg


Багато простору, а всі сидять на купі. Можливо для «по-теревенити» і подивитися спільно «відосики круто», але ж це важко. Світлі столи. Офісні крісла на колесиках. Стильні тоненькі лампи. Багатоканальний телефон. Стримані підставки для ручок та настільне приладдя. Нічого надмірного і все збалансовано.

Стажери_2.jpg

Відсутність шаф і додаткових поличок впливає на хаос на столах. Не знаю, що там з кухнею та столовою у них, та обід з харчовим контейнером на важливих паперах бачу! Якщо теж захочете такий офіс, купуйте папки та файл пакети для захисту документів. А ще краще зробити архів і фасувати усе одразу в архівні бокси.

Стажери_3.jpg

Кабінет шефині вимагає додаткового огляду. Він не зовсім кабінет. Це робоче місце в оупенспейсі. Білий офісний стіл, два комп'ютери: стаціонарний та ноутбук. Інтер'єр виконаний у білих тонах. Єдиний яскравий акцент  свіжі червоні троянди. Для неї — Стілець офісний на колесах типу стілець BETTA GTP ,а гості можуть розміститися на прозорих пластикових стільцях. Він розташований посеред інших робочих місць на такому ж білому килимі. Є дві склянки під олівці та ручки і в кожній з них одне і те ж саме: білі олівці і білі ручки одного бренду. Лотки для паперів більше схожі на контейнери для випікання пирога, але реально ж стильно. На жодному зі столів я не побачила скотч і клей, відчуття, що людям простіше викинути, ніж лагодити. 


Робоче місце Тоні Старка, у фільмі «Залізна Людина…» (2010)


Ексцентричний мільярдер і високотехнологічний супергерой Тоні Старк практично живе у своєму кабінеті — а чому б і ні?

офіс Тоні Старка, залізна людина

Простір забезпечує ідеальний баланс між бізнес-класом та комфортом. Теплі кольори та легка метушня роблять офіс привабливим, а чисті сталеві поверхні надають полірування та сучасності. Абстракціонізм розділяє стіни зі старомодними гвинтами літаків, і сучасні меблі виглядають настільки ж зручно, як і модно. Тоні Старк також має, мабуть, найкрутіший комп’ютер будь-якого персонажа на великому екрані; інтерфейс повністю контролюється за допомогою голографічних зображень, якими можна маніпулювати одним дотиком. Цей кабінет підтверджує статус та образ. Жодних нотатників, блокнотів, ручок і записників і папірців на липкому шарі, щоб нічого не забути.


Кабінет з фільму «Хрещений Батько» (1972)


Офис вито карлеоне - хресний батько.jpg

Віто Карлеоне та його суворий, стриманий і одночасно розкішний кабінет всім своїм виглядом говорить: «Ви знаєте, хто тут бос — він сидить навпроти вас». Автентичні меблі з червоних порід дерева, масивні декоративні елементи — все підкреслювало влада і силу господаря офісу. Знаменитий вислів: "Я зроблю пропозицію, від якої він не зможе відмовитися...» — став візитною карткою Хрещеного батька. Якщо вам хочеться показати свій статус і Ви «бейбібумер» — цей кабінет, то мрія. На його столі немає канцтоварів, але вони у нього були завжди. Уявіть його заповіт без підпису.


Вище неба.jpg


Далі можна ще додавати і додавати фото фільмів: «Не родись вродливою», «Чого хочуть жінки?», «Стів Джобс», «Сімейка Джонсів», «План Б», усі вільми з Wall street та сотні хороших картин про бізнес, успіх та гроші типу «Сім'янин».

Цей огляд офісів я хочу завершити фільмом «Вище неба». Унікальність і приємність цього фільму полягає в тому, всередині офісної культури він дає можливість отримати багато потужних одкровень. Одне з них полягає в тому, що всередині більш-менш усі офіси та компанії, схоже працюють однаково. Інший полягає в тому, що, незважаючи на цю, здавалося б, одноманітність, кожен офіс складається із справжніх людей, з реальним життям і реальними надіями на своє майбутнє. 

Зовсім не важливо, де Ви працюєте, в офісі або в особистому кабінеті. Головне, щоб ваше робоче простір налаштовувало вас на створення чогось нового, дарувало натхнення і не обтяжував. Незалежно від того, завантажені електронікою, обставлені постмодерністським декором чи прикрашені сучасним мистецтвом, усі ці офіси з великого екрану просто більші за життя і неймовірно шикарні. Кожна кімната відображає характер людини, яка там працює, а також викликає у глядачів трепет і ревнощі. Подібних результатів можна досягти вдома завдяки ретельному збалансуванню кольорів, розумному підбору текстури меблів або стін та правильному вибору оздоблення і канцелярських деталей.


Альона Гнап, керівник відділу маркетингу