Поради щодо вибору канцелярії для школи

Поради щодо вибору канцелярії для школи

Щороку перед першим вересня в кожній родині, де є дитина шкільного віку, починається збірка шкільного рюкзака. Перед батьками стоїть серйозне завдання, по-перше треба скласти список всіх необхідних канцтоварів. Якщо Ви збираєте шкільний рюкзак перший раз в перший клас, необхідно поцікавитися у класного керівника, можливо саме у Вашій школі або класі є свої індивідуальні вимоги. По-друге, необхідно вибрати такі канцелярські предмети, які сподобаються дитині, будуть надихати його на навчання, але при цьому не будуть відволікати. У цьому сенсі герої улюблених мультиків можуть заохочувати відкрити зошит або щоденник.

Тут треба брати до уваги особливості характеру і темпераменту саме Вашої дитини. І, нарешті, по-третє, необхідно подумати про якість всіх предметів, які будуть допомагати Вашій дитині осягати граніт науки. Чи варто згадувати, що діти часто гризуть ручки і пробують «крейду» на смак. Отже, давайте розглянемо 10 основних канцелярських предметів, які необхідно покласти своїй дитині в шкільний рюкзак, деякі нюанси і поради щодо їх вибору.

 2 картінора.jpg

Щоденник

Сучасні виробники шкільних щоденників надають батькам величезні можливості по вибору необхідного предмета. Різні розміри, забарвлення, аплікації, наповнення. Щоденник, крім звичайних сторінок для розкладу, домашнього завдання і оцінок, може містити всілякі навчальні підказки - шпаргалки, елементарні поради і правила поведінки, іншу корисну інформацію. При виборі даного предмета в великому сучасному розмаїтті, головне пам'ятати про те, що щоденник - це головний документ учня, він завжди повинен мати охайний вигляд, налаштовувати на позитивний навчання. Подбайте про спеціальну обкладинці для шкільного щоденника, прищеплюйте своїй дитині повагу до даного шкільного предмету, і тоді, коли був старшокласником, він не буде ховати його від Вас, а з гордістю показувати сам.

 shchodenniki.jpg

Шкільні зошити

Краще вибирати зошити нейтральних кольорів, обов’язково з полями і виконані з якісного паперу. Зошити – це така шкільна канцелярія, на якій краще не економити. Адже на тонких, майже прозорих аркушах, де розмітка має розпливчасті контури, не буде працювати навіть старанний учень. Школярі старших класів і студенти віддають перевагу зошитів і блокнотів на пружині.

182727308_w640_h640_tetradi-shkolnye-zoshiti.jpg

Пенал

Даний предмет краще вибирати разом з дитиною. Забарвлення повинна радувати Вашого школяра, налаштовувати його на навчальний лад, тому краще уникати темних або агресивних кольорових гам. При покупці краще надати дитині можливість самому спробувати відкрити і закрити всі кишеньки і блискавки, щоб переконатися в якості фурнітури. Хто знає, в яких ситуаціях і як швидко йому потрібно буде діставати щось необхідне на уроці.

74400_Penal-kosmetichka-perya_1.jpg

Ручки

Бажано покласти дитині з собою кілька різноманітних ручок – кулькові в декількох варіантах, гелеві, а в деяких школах існує вимога щодо наявності пір’яних ручок. Цей момент обов'язково необхідно уточнити у свого вчителя заздалегідь, щоб прийшовши 1-го вересня в школу, дитина не почав навчальний рік з непотрібного зауваження.

6-шт-компл-милые-ручки-0-38-мм-шариковые-ручки-звездная-звезда-форал-гель-черные-чернила.jpg_350x350.jpg

Олівці

Для учнів молодших класів краще вибирати олівці середньої твердості і жорсткості, з позначенням HB. Це універсальні олівці, за допомогою яких дитина зможе намалювати необхідні геометричні фігури або начерки малюнка на уроках малювання. Крім того, краще покласти кілька олівців в пенал на випадок, якщо олівці почнуть ламатися один за іншим. Крім звичайних простих олівців, розумно покласти дитині автоматичний олівець з запасними стрижнями - коли пенал кілька разів політає по класу, звичайні олівці можуть зламатися, автоматичний олівець може виручити дитини в цій ситуації.

xkdzythl-i4.jpg

Гумка

Не дивлячись на наявність гумки на кінці звичайного простого олівця, бажано в пеналі мати окремий ластик, краще два, один з яких буде підходити для ручки. Гумки можуть бути у вигляді звіряток, машинок, овочів, фруктів, динозаврів та інші. Але краще за все стирають звичайні білі гумки. Якщо дитина сама вибрала гумку, наприклад у формі трактора – не забороняйте, купіть йому те, що він хоче.

 ff648269_ac6c_11e4_98b9_e0cb4eff5edc_6c2df370_ad05_11e4_98b9_e0cb4eff5edc.jpeg

Пензлі для малювання

Даний предмет не обов’язково повинен кожен день знаходиться в пеналі, досить брати його на уроки малювання. Крім того, пензлики для малювання необхідно купити кілька – плоскі і круглі, щоб дитина могла напевно виконати поставлене завдання. Також необхідно подбати про те, щоб пензлики підходили для тієї фарби, якими діти малюють на уроці.

Kisti_dlya_risovaniya_raznovidnosti_i_soveti_po_viboru_25_foto_2.jpg

Альбом для малювання

Можна вибирати альбом на пружині, або з клеєною палітуркою для легкого відриву непотрібного листа.

 skoba_kraski.jpg

Циркулі

Даний предмет може стати необхідним вже в старших класах для уроків геометрії. Варто вибирати якісні циркулі, щоб не виникло неприємної ситуації, коли ламається стрижень або ніжка в самий невідповідний момент під час контрольних вимірів.

 24800.jpg

Лінійки

Найкраще вибирати лінійки виконані з дерева або екологічно чистого пластика. Лінійки з метала можуть бути холодними і доставляти неприємні тактильні відчуття на уроці.

54545_original.jpg