Преміум-ручка Lamy – стиль, якість та практичність на довгі роки

Преміум-ручка Lamy – стиль, якість та практичність на довгі роки

Ручка ділової людини, підприємця, бізнесмена є його візитівкою, як гаманець, годинник чи телефон. Це статусна річ, яку вибирають з особливою увагою. Якщо вам потрібно часто зустрічатися з поважними людьми і підписувати різні документи стосовно бізнесу, то ручка має бути не аби якою. Аксесуар, що завжди на виду, може багато сказати про свого власника, тож поговоримо про бред Lamy, який є символом стилю, досконалості та високої якості, і про його надзвичайні товари – преміум-ручки.

lamy-1

Історія бренду Lamy

Відомий бренд родом з Німеччини. 95% усіх ручок виробляють на сімейній фабриці у Хайдельбергу. І родина цим дуже пишається. А також шанує свою історію. Почалася вона у далекому 1930 році, коли представник американської компанії Паркер, Карл Джозеф Ламі викупив фабрику у Хайдельберзі і почав випускати чорнильні ручки. І лише у 1952 з'явилися перші вироби з назвою Lamy. Стиль бренду тяжіє до витонченої інтелігентності, а не до розкоші. Lamy має безліч нагород у світі дизайну, в тому числі і від Євросоюзу.

Впізнаваний стиль бренду оформився ще 50 років тому завдяки уяві Герда Мюллера. А перша модель дизайнера – LAMY 2000 започаткувала розвиток марки у майбутньому. “Фішкою” виробу стало безшовне з'єднання полікарбонатів та нержавіючої сталі, доповнене пером з 14-каратного золота. Сьогодні такі коштовні аксесуари збираються вручну і коштують чималих грошей.

Варто підкреслити, що компанія не користується послугами рядових фахівців. Дизайн кожної нової моделі преміум-ручки Lamy створює особлива людина у сфері архітектури та моди, викладачі спеціалізованих вузів, видатні діячі сучасності. Від першої замальовки до виробництва пілотної серії іноді минає декілька років.

Преміум-ручка Lamy: переваги і особливості

Кожна дизайн-серія представлена у кількох варіантах: 

  • перова,
  • кулькова,
  • ролерна,
  • механічний олівець.

Пір'я та корпусні елементи преміум ручки Lamy частково виконані із золота, платини та паладію у поєднанні з нержавіючою сталлю. Кожна модель схожа швидше на витвір мистецтва, ніж на канцелярський виріб.

Перед надходженням у продаж всі ручки тестуються на фабриці. Більшість моделей перезаряджаються картриджами, чорнилом із флаконів або новими стрижнями різних кольорів (пишуть до 8500 м). Однією з технологічно важливих переваг Lamy ручок є висувне перо із захисним клапаном від пересихання чорнила. Особлива форма і матеріал ручки не дає пальцям зісковзувати. А через отвори на корпусі показують рівень чорнила у картриджі.

Компанія дає два роки гарантії на можливі дефекти кожного свого виробу.

lamy-2

Як відрізнити оригінал від підробки

Розглянемо два вироби: оригінал від німецького бренду та китайський фейк і визначимо, які головні відмінності вони мають і на що слід звернути увагу, щоб купити справжню преміум ручку LAMY:

  1. Загальна якість зборки.
    В оригінальних ручках ковпачок надійно фіксується на корпусі. У фейках ковпачок сидить нещільно і може відпасти від різких рухів.
  2. Перо.
    У Lamy перо просте, без надмірностей, а у фейка помітні більш різкі кути, від чого форма виходить незграбною, прилягання нещільне, гравіювання нечітке.
  3. Корпус.
    Перова ручка Lamy має шорстку фактуру, яка не дозволяє ручці ковзати у руці. Підробка більш гладка і блідіша за кольором.
  4. Ковпачки.
    Положення хрестика на оригінальній ручці може бути будь-яким, але хрестики акуратні, без задирок.
  5. Картонні запобіжні кільця.
    У фірмовій ручці кільце одягається і знімається легко, бо виготовлене з щільного картону і трохи більше діаметром, ніж фейкове, що являє собою смужку паперу, скрученого у кілька шарів.
  6. Конвертер.
    Оригінальні моделі виготовляють лише з картриджем усередині. У підробки часто відразу ставлять конвертер, теж підроблений.
  7. Упаковка.
    Фірмова чорна упаковка – це приклад стилю і вишуканості, на відміну від фейкової, що є подарунковою коробкою з червоною знімною кришкою.

При використанні оригінальної ручки перо легко ковзає папером, навіть у незаправленому стані. Якщо писати підробкою, відчуваються шорсткості. Фейки також “відзначилися” нерівномірною подачею чорнила на перо та протіканням чорнила у горизонтальному положенні.

Як вибрати найкращу ручку Lamy

Коли нам потрібні будь-які канцтовари, ми часом не знаємо, як та де їх вибирати. На що звертати увагу при виборі ручки Lamy?  І як підібрати найкращу модель для себе, дитини або у подарунок?

Вже багато років найпопулярнішою є лінійка Safari, ручки якої доповнені ергономічною ділянкою з плавно вигнутими вирізами під пальці. Цікавими і вишуканими є дизайнерські серії Lamy 2000 та Lamy Pico. Найдешевшими моделями є кулькові ручки Logo М+, Noto та вже згадана Safari.

Також при виборі слід враховувати товщину і тип пера. Вони мають буквенне маркування: EF, F, M, В, LH в залежності від товщини, яка коливається від 0,5 до 0,9 мм. Різниця між перами відчувається при написанні: чим тонше перо, тим менше подача чорнил і більш суха лінія.

Зважайте ще й на те, що на всіх ручках Lamy пера можуть заміняти одне одного. Також пам’ятайте, що бренд не випускає гнучкі пера.

Якщо вам потрібна зручна, легка і довговічна ручка для щоденного використання, зверніть увагу на кулькові, пір'єві або ролерні моделі серії Safari. Колекціонерам дизайнерської канцелярії сподобаються преміум ручки Lamy Studio. А для рутинних справ можна придбати кулькові ручки Logo.

Де купити оригінальні преміум ручки Lamy

За якісними брендованими канцтоварами слід звертатися лише у магазин канцтоварів Офіс Центр, що має 27 років років досвіду роботи, понад 8000 корпоративних клієнтів і мільйони роздрібних покупців. У електронному каталозі на сайті представлені десятки тисяч найменувань товарів від провідних виробників. Відгуки задоволених клієнтів і ціни кажуть самі за себе. У магазині можна вибрати і оплатити зручним способом найрізноманітніші товари, в тому числі й канцелярські. Lamy ручку купити можна у декілька кліків, замовити адресну доставку і насолоджуватися якісним комфортним стильним аксесуаром.