Швидка допомога при виборі кулькової ручки!

Швидка допомога при виборі кулькової ручки!

Кулькові ручки – одні з найпопулярніших письмових приладь в світі. Сьогодні цей аксесуар оточує нас всюди. Готові посперечатися, що одна з них прямо зараз перебуває в поруч з Вами: лежить на столі, у кишені, сумочці або портфелі. Одними з незаперечних переваг кулькових ручок є те, що вони прості у використанні, доступні і, крім того, не потрібно турбуватися про те, що чорнила розтечуться – спеціальна конструкція стержня не дозволяє їм розтікатися або бруднитися, а також вони швидко висихають.

 sharikovaya_ruchka_vibor_1.jpg

Існує дві основні категорії кулькових ручок. Перша – являє собою базові недорогі вироби, які можете купити будь-де, але найбільший вибір кулькових ручок все рівно в канцелярських супермаркетах чи магазинах Офіс Центр. Такі ручки купуються, якщо терміново потрібно щось записати або як запасний варіант, який на всякий випадок зберігається в бардачку автомобіля або в сумці. Вони виготовляються з недорогої пластмаси або металу, бувають різних кольорів, але здебільшого щодо однакові за якістю.

 57064.jpg

Друга категорія являє собою вишуканий і елегантний письмовий аксесуар. Зазвичай для цих ручок використовуються якісні матеріали, такі як сталь, кераміка, дорогоцінні смоли, платина, родій, срібло і навіть золото. Найчастіше такі вироби виготовляються вручну або маленькими партіями за допомогою регульованих машин, вони креслять набагато більш плавні лінії і містять чорнило високого класу.

 palermo.jpg

Ви також можете зустріти одноразові і багаторазові вироби. Перші зазвичай зустрічаються серед найдешевших, їх корпус являє собою монолітну конструкцію, доступу до стрижня немає. Другі дозволяють легко замінити резервуар для чорнила на новий, як тільки в цьому виникне потреба.

Придбання ручки може перетворитися в складну задачу через велике розмаїття доступних варіантів. Різні відтінки, текстури, форми і матеріали. Відштовхуйтеся від тих завдань, які ви ставите перед аксесуаром.

Перше і найважливіше питання, яке слід собі поставити перед покупкою ручки - «Для чого я буду її використовувати?» Якщо ви обираєте, насамперед, статусний аксесуар і збираєтеся використовувати ручку як елемент стилю, то в цьому випадку слід приділити особливу увагу зовнішньому виконанню і матеріалами . Яскраві або більш стримані варіанти - вибір величезний, керуйтеся виключно власним смаком.

 pen.jpg

Якщо ж Ви вибираєте продукт, який найкраще плануєте часто і активно використовувати, то в цьому випадку найважливішими параметрами для вас буде форма, вага корпусу ручки, якість чорнила. Між дизайнерським рішенням і зручністю, вибирайте зручність.

 sharikovaya_ruchka_vibor_4.jpg

Влаштуйте тест-драйв для кожного вподобаного екземпляра. Звертайте увагу на свої відчуття – чи доводиться Вам прикладати зусилля під час письма, чи комфортно аксесуар лежить в руці, чи не занадто кулькова ручка тонка або товста, наскільки легко наконечник ковзає по папері, рівномірна подача чорнила в залежності від напрямку, не помічаєте чи ви просвіти або пропуски. Приділіть цьому особливу увагу. В кінцевому рахунку саме від цих характеристик залежить, наскільки аксесуар буде зручним при листі.

title.jpg