СКОБИ ДЛЯ СТЕПЛЕРА: ЯК ПІДІБРАТИ І ЯКІ ІСНУЮТЬ?

СКОБИ ДЛЯ СТЕПЛЕРА: ЯК ПІДІБРАТИ І ЯКІ ІСНУЮТЬ?

Степлер (анг. stapler) – інструмент, який зшиває паперові аркуші скобами з металу. Принцип роботи степлера складається у наступному - скоба проходить скрізь папір і впирається у стінку-відбійник, яка в свою чергу, має заглиблення для правильного згину скоби. Скоба розташовується таким чином, щоб її можна було легко вилучити анти-степлером.

Степлери існують ручні (механічні) та електричні. Канцелярський степлер, який частіше всього ми бачили – механічний, з розміром скоби по ширині 10 мм або 24/26 мм. Самі поширені скоби в офісі – це скоби 24/6 мм (в цьому випадку 24 мм – ширина скоби, а 6 мм – її глибина).

Скоби для степлера класифікують наступним чином:
- для будівельного степлера;
- для канцелярського степлера;
- для електричного канцелярського степлера;
- для міцного канцелярського степлера.

scob.png

Залежно від того, скільки аркушів вам потрібно скріпити обирається і степлер, і скоби. Скоба розрахована скріпляти аркуші за принципом: 2/3 глибини скоби, повинна знаходитися «в тілі» предмета, який скріплюється, а 1/3 довжини скоби заглиблюється для надійного скріплення аркушів. Наприклад, в розмірі скоби враховується тільки глибина – розмір стандартної скоби 24/6 – це означає, що пробивна глибина скоби рівна 6 мм. А далі за формулою: 2/3 скоби в цьому випадку дорівнюють 4 мм, а це означає що ми можемо скріпити надійно 20–30 аркушів паперу, щільністю 80 г/м2.


У таблиці наведені відповідності існуючих розмірів скоби для канцелярських (механічних) степлерів, за пробивною міцністю офісного паперу (80 г/м2), без врахування гостроти скоби і міцності степлера.