Як допомогти дитині знайти нових друзів?

Як допомогти дитині знайти нових друзів?

Нам здається, що дружити - це легко. Але знайти друзів вдається не кожному. Ми підготували батькам базові поради, які допоможуть дитині налагодити комунікацію та знайти нових друзів:

 

1.    БАЗОВА КОМУНІКАЦІЯ

Навчайте дитину невимушено вітатися, наприклад, казати: «Привіт!» Дитина має навчитися назвати своє ім’я, поцікавитися ім’ям іншої дитини і дізнатися, що інша дитина любить робити.

2.    НАВЧИТИ ДИТИНУ ДІЛИТИСЯ

Заохочуйте прояви щедрості. Так діти поступово дізнаються, що коли вони віддають щось, то їх наповнює особливе почуття.

3.    КОМПЛІМЕНТИ

Вчіть дитину казати людям добрі, прості і чесні компліменти. За допомогою компліментів дитина показує, що інша дитина їй цікава. Наприклад: «Яка у тебе чудова іграшка!»

4.    ЯК УВІЙТИ В ГРУ?

Якщо дитина соромиться увійти в компанію, потрібно навчити її спочатку спостерігати за грою інших дітей, зрозуміти, у що грають діти і які правила гри. А потім привітатися і запитати: « А можна з вами?»

5.    КОЛО ІНТЕРЕСІВ

Найпростіший спосіб знайти друзів – це мати спільні інтереси. Тому добре, коли дитина відвідує творчі заняття або спортивні секції.

6.    ВМІННЯ ОБСТОЮВАТИ ВЛАСНУ ДУМКУ І ВЛАСНІ КОРДОНИ

Розкажіть дитині, що у неї завжди є право вибору – гратися, чи не гратися. І це не про впертість. Це про вміння казати «ні».

7. УСМІШКА

Вчинки красномовніші за слова, а усмішка говорить: «Ви мені подобаєтесь. Ви робите мене щасливим. Я радий вас бачити.»  Вчіть  дитину  усміхатись і  двері  дружби відчиняться  самі. 

 

Дружба – це безцінний дар, який ми отримуємо, а справжній друг – подарунок долі та найбільша удача в житті.