Як обрати рюкзак чи ранець до школи?

Як обрати рюкзак чи ранець до школи?

Вже зовсім скоро початок осені, а значить і школи. Найперше, з чим зіштовхується кожен з батьків, який дитячий рюкзак купити?

В магазинах неймовірний вибір, на будь-який гаманець. Тож як правильно обрати, саме той наплічник?


В першу чергу необхідно визначитись, що саме Ви хочете придбати рюкзак чи ранець?

Що дешевше: рюкзак чи ранець?

Адже, мало хто насправді знає між ними різницю.

Насправді, все максимально просто. У шкільного рюкзака, та в рюкзаках молодіжних  немає ні жорсткого корпусу, ні ущільненої спинки.

Приклади ранців:

Саме через це, для першачків не рекомендується обирати рюкзак. Вміст буде завдавати тиску на спину, через що, потім виникнуть проблеми з осанкою. 
А от ранець для першокласника – те, що треба. Спеціально розроблений корпус, який підтримує спину та не спричинює деформації хребта.

Приклади рюкзаків молодіжних:

Основні критерії при виборі дитячих шкільних рюкзаків

Щоб не виникало дискомфорту у дитини, шкільний рюкзак має бути виготовлений з легкого матеріалу.

Якщо дитячий рюкзак, буде стійким до погодніх умов – це буде лише плюсом. Всі рядки на рюкзаку, повинні бути подвійними, а шви чи кріплення – добре пропрацьованими. Жодних клеєних елементів.

Для формування постави потрібно обирати моделі, які мають ортопедичну спинку, виготовлену з жорсткого матеріалу. 
Звертайте увагу на лямки, вони повинні регулюватися. Всі діти різного зросту, та й одяг в різний сезон має різну щільність. Щоб взимку не зіткнутися з тим, що ранець не вдягається на зимовий пуховик, потрібно заздалегідь врахувати цей момент.
Кількість відділень - важливо! Адже в шкільний рюкзак потрібно ще покласти пляшку з водою, контейнер з бутербродами і мобільний телефон. Відділень має бути кілька: для книг і зошитів, пенала і телефону, різних дрібниць, наприклад, ключів. На рюкзаку повинна бути ручка для короткочасної перенесення довжиною близько 8 см. Іноді в комплекті з рюкзаком йде сумочка для змінного взуття.

Ортопедичні рюкзаки мають широкі лямки з м'якої і щільної тканини, жорстка спинка з сітчастого матеріалу для вентиляції.

Image_bord_06.jpg

Якого розміру повинен бути шкільний рюкзак

Одразу подумайте, які предмети повинні влазити в рюкзак. Дитині має бути просто збирати свій рюкзак. Дуже сильно навантажений рюкзак не кращим чином позначається на стані хребта. Загальна вага наплічника бажано, щоб становила не більше 15% ваги самої дитини, а для малюків - лише 10%.
Часто, багато батьків, хочуть заощадити на покупці рюкзака, через що купують його «на виріст». Будь-який рюкзак прослужить не один рік, якщо правильно обирати. В Офіс Центр надається також гарантія на придбаний наплічник.

 
При покупці рюкзака, приміряйте його на дитину.

Подивіться, наскільки він великий і врахуйте його подальшу завантаженість. Іноді біля шкіл можна побачити дітей, які страждають, не справляючись з непосильною ношею. Рюкзак іноді буває більше самої дитини. Подумайте, адже з цим рюкзаком дитина ходить цілий рік!
Верхній край рюкзака не повинен бути вище лінії плечей, а нижній - попереку. Якщо це не дотримано, і рюкзак буде більше потрібних розмірів, дитина буде інстинктивно нахилятися вперед або притискати підборіддя до грудей, щоб знизити тиск на шию і поперек.

kids with backpacks.jpg.838x0_q67_crop-smart.jpg

Яким має бути шкільний рюкзак чи ранець

Матеріал, з якого виготовлений шкільний рюкзак, повинен бути міцним. Мінімум в нього кожен день дитина буде класти 5-6 підручників, зошити, пенал і інше шкільне приладдя. Кращим рішенням на даний момент залишається синтетика з водовідштовхувальним просоченням. Деякі моделі стійкі до впливу УФ-променів, що дуже зручно в жарку погоду.
Вибираючи рюкзак або ранець на тканинній основі, зверніть увагу на якість матеріалу, щоб в майбутньому його можна було легко почистити або навіть випрати без шкоди для зовнішнього вигляду.


Якщо дитина обирає є яскравий рюкзак - це тільки плюс.

Не намагайтеся переконувати дитину і нав'язувати йому строгий колір. З яскравим ранцем дитина буде помітна в натовпі, і що важливо для першокласників, не втратить його і не переплутає з чужим. На шкільних рюкзаках завжди багато блискавок, замків і кнопок. Вони повинні бути зручними і надійними.

Дитина повинна вміти відкривати їх без жодних зусиль. Сьогодні на шкільних рюкзаках багато затискачів і засувок. Вони бувають настільки міцними і тугими, що не кожен дорослий може впоратися з ними з першого разу.
При покупці переконайтеся, що дитина зможе відкрити всі замки і кишені. Блискавки повинні легко відкриватися, плавно, без гальмувань! Зверніть увагу на їх якість. Дешева фурнітура швидко ламається, а замінити її непросто.


Не секрет, що сьогодні без мобільного телефону не обійтися. Іноді діти забувають зарядити батарею і телефон відключається в найпотрібніший момент. Зараз цю проблему можна вирішити, купивши дитині рюкзак із зарядним пристроєм. У таких рюкзаках є зовнішній порт USB, до якого зсередини можна під'єднати зовнішній акумулятор, щоб заряджати гаджети в будь-який момент. Такий вибір великий плюс, для школярів, які використовують планшети замість книг.
Ну і найголовніше, шкільний рюкзак або ранець, повинен подобатися вашій дитині!

Нехай він сам зробить свій вибір, а ваше завдання прослідкувати, щоб вибір не став помилкою.

У асортименті ТОВ "Корвет" мережі магазинів канцтоварів Офіс Центр представлені такі бренди: