Як обрати щоденник 2020?

Як обрати щоденник 2020?

В епоху цифрових технологій і розвитку різних електронних додатків для планування справ паперові щоденники не втрачають позиції в якості надійного інструменту для організації життя, а в деяких випадках виявляються набагато ефективніше електронних аналогів. Звичайний блокнот і ручка допомагають «розвантажити» мозок, дати простір для фантазії і привести в порядок власні справи і думки.

 114261_or.jpg

Якщо ви, так само як і ми, любите записувати все на папір, або тільки збираєтеся почати вести щоденник, то напевно не раз стикалася з проблемою підбору щоденника під певні цілі. Перш ніж придбати щоденник, варто подумати, для чого ви будете його використовувати. Вести повсякденні завдання і плани на майбутнє, записувати особисті досягнення, думки або ідеї. Від того, що ви хочете і будете записувати в щоденник залежить формат, тип і палітурка щоденника.

 image1-51.png

Робочий щоденник

Робочий щоденник – це незамінний помічник будь-якого офісного співробітника. Якщо хочете навести порядок в робочих справах, планувати і структурувати завдання, то вам просто необхідний щоденник. Для роботи можна використовувати спеціальні настільні планінги, бізнес-щоденники або звичайні блокноти з пружинним кріпленням. Крім того, записувати в щоденник можна не тільки робочі справи, а й домашні. Це теж свого роду робота. Наприклад, зручно використовувати щоденник при плануванні ремонту квартири або повсякденних справ.

 meetingistock.jpg

Особистий розвиток за допомогою планера

Багато коучів і тренерів з особистісного росту радять вести щоденник досягнень, куди записувати свої маленькі перемоги і невдачі, вчитися їх аналізувати і працювати над виправленням помилок. Щоденник досягнень допомагає зрозуміти, чи в правильному напрямку ви рухаєтеся до своєї мети. Можна просто фіксувати в блокноті свої думки, описувати емоції прожитого дня. Такий спосіб ведення щоденника допомагає краще зрозуміти себе, впоратися зі стресом, виплеснув емоції на папір. Зараз на ринку мас-маркету можна знайти спеціальні щоденники для особистісного зростання, в яких є надихаючі цитати, які мотивують на досягнення мети.

 plany-v-ezhednevnike.jpg

Творчий щоденник

Для творчих людей важлива свобода, навіть у веденні блокнота. Творчість може бути будь-якою - малюнки і скетчі, вірші і проза, цікаві ідеї, задумки відеоролика або поста в інстаграм. Щоденник, в якому ви будете творити, повинен підходити для вас не тільки за формальними критеріями (щільність листів, обкладинка, колір), але і гармоніювати з особистим "я". Зовнішній вигляд блокнота повинен надихати, щоб хотілося його тут же відкрити і записати пару рядків, щойно прийшли в голову.

 sketchbook-drawings-elena-limkina-russia-fb7__700-png.jpg

Вести щоденник корисно не тільки для організації життя, а й для власного розвитку. Є думка, що при записуванні ручкою, мозок починає активніше працювати і в голову приходить більше думок і ідей. Якщо в додатку можна написати лише коротке речення, саму задачу, то в паперовому варіанті можна детально розписати суть цього завдання. Наукові дослідження доводять, що лист рукою стимулює область мозку (ретикулярну активує систему), що відповідає за фільтрацію інформації та фокусування на головних речах.

a_20160217224846_8fcd42cf0d7.jpg