Який він ідеальний щоденник 2020?

Який він ідеальний щоденник 2020?

Вибір щоденника тільки спочатку може здатися простим. Насправді при покупці варто звернути увагу на деякі елементи, щоб користування блокнотом приносило радість.


Ezhednevnik.jpg

Формат. Масмаркет рясніє всілякими розмірами блокнотів. Стандартний формат для щоденників – А5, 15 * 21 см. Його зручно розмістити на столі і покласти в дамську сумку або портфель. Формат блокнотів А6 досить компактний, але при цьому ведення записів в ньому може доставляти незручності через маленького розміру. Блокноти формату А4 краще вибирати, якщо ви не плануєте носити його кожен день з собою. Він занадто великий для сумок, але відмінно підійде для докладних записів планів, завдань і ідей.


notebboks-sizes-2.jpg

Обкладинка. Саме поняття щоденник передбачає користування ним кожен день. Тому, зробивши вибір на користь тонкої обкладинки, ви ризикуєте втратити красивого акуратного зовнішнього вигляду блокнота. Вибирайте блокноти з твердої або м’якою обкладинкою, головне – вона повинна бути щільною. Зараз популярні блокноти з прогумованим палітуркою з закругленими краями. Це надає гнучкості щоденника – легко помістити в маленьку дамську сумку, не пошкодивши листів.

Без названия.jpg

Дата. Датування зручна штука, але не всім вона підходить. Датовані щоденники починаються з 1 січня. І якщо ви раптом вирішили завести щоденник в березні або червні, то розстановка дат буде зайвою. Можна вибрати недатований і розставляти числа самому.

Клітка vs лінійка. Щоденники найчастіше розлініяний, блокноти – в клітку або з чистими сторінками. Вибирайте те, що вам до душі.

Щільність паперу. Листи не повинні бути занадто тонкими, просвічувати і рватися при першому ж торканні. Вибирайте середньої щільності листи, вони не додають ваги щоденника і досить міцні.

Додаткові поля. На це пункт варто звернути увагу тим, хто любить робити позначки, малюнки або просто записувати справи, не прив’язані до певної дати. Деякі виробники залишають в кінці порожні сторінки для нотаток.


bde45b76d313fbc7d0bc505016a69e93.jpg